Ons kalfsvleesaanbod

Botermals kalfsvlees van de Kalverhouder
 Speciaal voor jou verpakt in handige porties (pakjes) en diepgevroren
Zo kun je naar behoefte het kalfsvlees uit de vriezer halen

Kalfssaucijs 


  • 3 x 100 gram

Kalfsburgers 


  • 2 x 125 gram

Kalfsschnitzels 


  • 2 x 120 gram

Kalfsgehakt 


  • 400 gram

Kalfsgrillworst 


  • 300 gram

Etrecôte 


  • 170 gram

Rib eye 


  • 150 gram

Kotelet 


  • 200 gram

Oester (biefstuk)  


  • 2 x 120 gram

Kalfslever 


  • 2 x à 120 gram

Kalfsballetjes 


  • 12 x à30 gram

Kalfsrookworst 


  • 280 gram

Kalfsreepjes gemarineerd 

  • 250 gram

Lekker koken met kalfsvlees? 

Door z'n fijne structuur en verfijnde smaak is kalfsvlees een ware delicatesse. Daarnaast is het een waardevol voedingsmiddel met een hoge voedingswaarde. Rijk aan mineralen en vitaminen, natrium-arm, mals en licht verteerbaar, kalfsvlees past bij ingrediënten met een rijk en rond karakter zoals room, kaas, spek, ham, paddenstoelen, spinazie en groene kruiden zoals tijm, rozemarijn, dragon, salie en basilicum. De smaak van boter past beter bij kalfsvlees dan olie, waarmee je meteen een overheerlijke jus hebt.

Het kalfsvlees dat bij ons verkocht wordt heeft een IKB-keurmerk. IKB staat voor Integraal Keten Beheer; dat houdt in dat onze kalveren gegarandeerd op een waardige manier gehuisvest zijn en dat er niet gewerkt wordt met groeibevorderaars of enige andere schadelijke medicijnen. Verder wordt er nauwlettend op toegezien dat de kalveren uitblinken in kleur, fijnheid en bouw. Daarnaast zijn wij tevens SKV gecertificeerd, wat staat voor Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector. Met ons vlees haal je dus echte kwaliteit in huis.

Kalfsvlees is een bijzonder veelzijdig product. Het kan op vele manieren worden bereid en laat zich gemakkelijk combineren met warme en koude groenten, met pasta's, aardappelen, brood en nog veel meer. Bovendien is kalfsvlees eenvoudig en snel te bereiden. 

Bewaar kalfsvlees altijd op een koude plaats in de koelkast. Leg het vlees 30 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat het vlees kan chambreren, dit komt de smaak beslist ten goede. Kalfsvlees heeft een zachte smaak. Gebruik daarom niet al te sterke of overheersende kruiden. Kruid het vlees ook kort voor het bakken, zout het tijdens of beter na het bakken. Voor sauzen geldt hetzelfde als voor de kruiden. Combineer kalfsvlees bij voorkeur met milde sauzen, zoals een room-, witte wijn- of champignonsaus. Bij kalfsvlees kunnen alle soorten (jonge)rode, witte en rose-wijnen geserveerd worden, echter in onze winkel hebben wij een rode- en witte wijn de zich uitermate goed laat combineren met kalfsvlees. Eveneens voor de biologische boerenkaas soorten hebben wij een zeer goede wijn staan. 

Kijk voor recepten, bereidingsfilmpjes en kookadviezen op kalfsvlees.nl en vlees.nl