Rib eye of -steak bereiden

Kalfs Rib Eye of Rib Steak is kalfsvlees afkomstig van de rib van het kalf, maar zonder het bot. Het wordt gezien als een soort biefstuk. Door het vetje blijft het vlees lekker mals tijdens de bereiding en is erg smaakvol.

Het vlees wordt, net als bij biefstuk vaak rood of rosé gegeten, maar je kunt het vlees vanzelfsprekend ook goed doorbakken eten. Dit ligt gewoon aan de persoonlijke voorkeur. Bak of grill de rib eye -steak tot het gewenste resultaat;

  • rood 1 tot 2 minuten per kant
  • medium 2 tot 3 minuten per kant
  • doorbakken 3 tot 4 minuten per kant

Dep het vlees kort voordat je gaat bakken met wat keukenpapier droog en peper naar smaak (gebruik nog geen zout!). Een goede koekenpan verhitten op hoog vuur en dan het vuur middelmatig draaien. Boter toevoegen en laten uitbruisen. Om het verbranden van boter tegen te gaan kun je een scheut olijfolie toevoegen. Leg de rib eye -steak in de boter en bak het vlees 2-4 minuten en houdt in beweging. Draai nu het vlees om en bak het vlees ook 2-4 minuten aan de andere kant op dezelfde wijze. Haal de rib eye -steak uit de pan en wikkel deze in aluminiumfolie.  Haal uit het aluminiumfolie en voeg wat zout naar smaak toe.

Een rib eye -steak grillen kan op een open of gesloten barbecue. Met een gesloten barbecue kun je de rib eye gecontroleerd garen. Deze techniek levert een zeer malse, diep smakende rib eye -steak op.

Leg de rib eye -steak eerst een paar minuten op het hete gedeelte van de barbecue. Draai om en grill de andere zijde ook een paar minuten boven het hete gedeelte. Leg het vlees op het minder hete deel van de barbecue en laat garen tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Voor een medium gare rib eye -steak is een kerntemperatuur van 50°C voldoende. (een vleesthermometer is te koop in de winkel).

TIP: Let er bij het bakken op een barbecue wel op dat het vet niet in brand vliegt. Indien dat wel gebeurt is het raadzaam het vlees naar een koeler gedeelte te verplaatsen.

Eet Smakelijk!