Over ons

Wij zijn Rutger en Claudia Everts. Samen hebben wij een vleeskalverenbedrijf waarbij het verzorgen en verantwoord groot brengen van de kalveren met veel passie en gedrevenheid wordt gedaan. Voorheen hadden wij samen een melkveebedrijf en zijn later overgegaan op vleeskalveren (blank vee). In 2012 zijn wij in Bruchterveld komen wonen. Hoe dat zo? We zeggen gekscherend wel eens "hier stond nu eenmaal de schuur". Maar wie de omgeving kent weet dat het een prachtige omgeving is met prachtige natuur. 

Nu we deze tak van sport al een geruime tijd beoefenen en de vraag naar lokale producten steeds meer groeiende is, hebben wij naast het houden van onze kalveren ook een boerderijwinkel.  Dit doen we met veel plezier en onze klanten worden zo voorzien van heerlijk mals kalfsvlees, ambachtelijke boerenkaas, pure honing, bakmeel, eieren, ambachtelijk boerenroomijs, streek- en geschenkartikelen, kaarten en postzegels of kunnen gebruik maken van ons buitenterras.  

Wijzelf vinden het óók belangrijk dat het blanke kalfsvlees dat in Nederland wordt geproduceerd en dat voor het merendeel voornamelijk (ca. 98%!) geëxporteerd wordt naar het buitenland ook mogelijk wordt voor de Nederlandse consument. Juist omdat wij onder zulke strenge regels produceren om een kwalitatief hoog gewaardeerd product in de markt te zetten dan ook graag de mogelijkheid aanbieden om dit kalfsvlees in eigen land te laten consumeren. In de horeca wordt ons vlees al wel veel gegeten en gewaardeerd. Voor de échte vleesliefhebber of voor wie juist iets minder vlees wil (gaan) eten,  koop dan een stukje kwalitatief vlees! Vlees dat zijn grootte in de pan behoud en kwalitatief veel beter is vanwege de gezonde vitamines en mineralen, dan al dat bewerkt vlees. Bewust bezig zijn, dat begint bij verantwoorde keuzes. Daarnaast is kalfsvlees zeer snel te bereiden en hoeft het dus ook minder lang op het fornuis.  Ideaal als je druk bent, snel wilt eten en geen tijd hebt om langdurig in de keuken te staan of energie wilt besparen.

Nederlandse producten op de Nederlandse kaart 💪🏼💪🏼

Haal jij ook al lokaal? We zien je graag!

groetjes Rutger & Claudia 

Een product met een hoog eiwit- en ijzergehalte en een laag vet- en cholesterolgehalte is een ideale keuze om een gezonde levensstijl te bevorderen en te behouden. 

Al jaren gereserveerd voor het topsegment van de horeca en de export. Wij denken ook aan de Nederlandse consument. Iedereen moet kunnen proeven van het vlees dat door de grote chef-koks wereldwijd wordt geprezen om zijn pure smaak en hoge voedingswaarde.

Wist je dat

De melkveehouderij en kalverhouderij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Om melk te kunnen geven, krijgt een koe elk jaar een kalf. Na de geboorte blijven de meisjes, de vaarsjes, veelal op het melkveebedrijf om later melkkoe te worden. De stiertjes, de mannetjes, gaan naar een gespecialiseerd bedrijf waar ze acht maanden tot een jaar verblijven voor de productie van kalfsvlees. Het verband tussen melkveehouderij en kalverhouderij laat zien dat de kalverhouderij een duurzaam onderdeel is van de veehouderij. De kalveren verblijven ongeveer 27 weken bij ons op het bedrijf waarna ze weggaan om geslacht te worden voor het vlees.