Kalfsvlees

Kalfsvlees bereidingsadvies; De fijne structuur van kalfsvlees vraagt om een zorgvuldige bereiding. Bereid kalfsvlees op middelmatig vuur anders verbranden de natuurlijk aanwezige suikers en krijgt het een bittere smaak. Kalfsvlees verliest minder gauw vocht en krijgt een mooie bruine korst als het voor de bereiding eerst licht bebloemd wordt.  Haal het kalfsvlees 30 minuten voor bereiding uit de koeling. Altijd achteraf zouten. Laat het vlees rusten voor het aansnijden. Snijd het vlees op de draad. Prik niet in het vlees tijdens het bakken. Op middelmatig vuur bakken. Eventueel voor het bakken licht bebloemen.
Kalfsvlees bereidingsadvies; De fijne structuur van kalfsvlees vraagt om een zorgvuldige bereiding. Bereid kalfsvlees op middelmatig vuur anders verbranden de natuurlijk aanwezige suikers en krijgt het een bittere smaak. Kalfsvlees verliest minder gauw vocht en krijgt een mooie bruine korst als het voor de bereiding eerst licht bebloemd wordt. Haal het kalfsvlees 30 minuten voor bereiding uit de koeling. Altijd achteraf zouten. Laat het vlees rusten voor het aansnijden. Snijd het vlees op de draad. Prik niet in het vlees tijdens het bakken. Op middelmatig vuur bakken. Eventueel voor het bakken licht bebloemen.

Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel

In noordelijk Europa is kalfsvlees een luxe product dat je voornamelijk in restaurants aantreft, in de zuidelijke landen legt de huisvrouw het zaterdags in haar boodschappenwagentje. Kalfsvlees is in het zuiden niet alleen een lekkernij, het wordt ook gezien als verstandige voeding, met name om de spreekwoordelijke lichte verteerbaarheid. In Nederland kom je weinig tot bijna geen kalfsvlees tegen bij de slager of in de schappen van de supermarkt, en dat is jammer. Want dit heerlijke malse vlees zou toch ook een plek op ons bord verdienen en niet alleen bij restaurantchefs die de smaak ervan sterk waarderen en het daarom ook graag serveren. Gelukkig is het nu als consument ook mogelijk om rechtstreeks bij de kalverhouder kalfsvlees te kopen.

Ben je een echte vleeseter of wil je juist minder vlees eten, maar ben je op zoek naar een verantwoord stukje vlees? Bekijk het assortiment dat op onze website wordt aangeboden en verkrijgbaar is in onze boerderijwinkel.  Kalfsvlees is wat sneller en makkelijker te bereiden dan rundvlees. Je kunt het bakken, braden, grillen of stoven.

We bieden ons kalfsvlees gevacumeerd bevroren aan en deze zijn als losse producten te koop. Het aanbod beweegt mee met de seizoenen en vragen uit de markt. Het kalfsvlees is geportioneerd verpakt, echt ideaal want je kunt nu exact de hoeveelheid kopen wat jíj nodig bent.  De verpakking bevat een etiket met daarop alle benodigde informatie. 

Je koopt het kalfsvlees bij ons industrieel bevroren in. Dit heeft een specifieke reden; van alle bewaarmethodes is invriezen de meest bekende conserveringstechniek. De methode is eenvoudig en door iedereen toe te passen en omdat in de meeste huishoudens wel een diepvries aanwezig is. Er is echter een verschil tussen thuis invriezen en industrieel invriezen. Wij hebben het industrieel ingevroren voor de beste kwaliteit! Jij kunt het nu meteen ontdooien voor gebruik of in de eigen vriezer leggen voor een ander moment. Ideaal dus!

  • thuis invriezen; is erg afhankelijk van het type vriezer. Thuis heeft men minder koud-eenheden dan bij het industriële invriezen zodat het invriezen minder vlug gebeurt en ijskristallen kunnen ontstaan. Voedsel bestaat uit weefsels die opgebouwd zijn uit cellen. Deze cellen zijn hoofdzakelijk samengesteld uit celvocht. Wanneer het celvocht onder het vriespunt komt, wordt het ijs. Deze ijskristallen kunnen het voedingsmiddel beschadigen, waardoor het er na ontdooien minder aantrekkelijk uitziet en vaak een minder goede structuur heeft dan voor het invriezen. 
  • industrieel invriezen; bij snelkoeling wordt het kalfsvlees zeer snel ingevroren waarbij de ijskristallen zeer compact blijven. Hierdoor blijven de smaak en de structuur behouden en het kalfsvlees dat in een shock freeser heeft gestaan is langer houdbaar zonder dat de kwaliteit achteruit gaat.


Wij zijn aangesloten bij de SKV: Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector.

Hiermee kunnen wij garanderen dat wij op een verantwoorde wijze kalfsvlees produceren.