Kalfsschnitzel bereiden

Kalfsschnitzel is een dun geslagen lapje van de fricandeau (bovenbil, platte bil, spierstuk of dikke lende). Je kunt een kalfsschnitzel natuurlijk ook paneren, maar eigenlijk is dat zonde van het kalfsvlees. Bak de kalfsschnitzel op hoog vuur om en om in ca. 3-4 minuten mooi bruin. Geniet van de eenvoud en smaak!

Smaakidee: Doe voorzichtig met kruiden omdat kalfsschnitzel van zichzelf een delicatesse is. Zout en een beetje peper is voldoende. Eventueel nog wat citroen of limoen en salie. Wat ook erg lekker is; bak eens een plakje rauwe ham erop mee.

Laat de koekenpan op het fornuis op temperatuur komen. Doe vervolgens de boter in de pan en wacht tot deze is uitgebruist. Voeg een scheut olijfolie toe om verbranden van de boter tegen te gaan. Pak de schnitzel met een vleestang (verkrijgbaar in de winkel) en laat deze langzaam in de pan glijden. Leg 'm van je af zodat de hete olie niet tegen je aan kan spetteren.

Zet het vuur halfhoog en bak de schnitzel aan beide zijden goudbruin. Wanneer de schnitzel goudbruin van kleur is, haal je 'm met de vleestang uit de pan. De baktijd, die afhangt van de dikte van de schnitzel, bedraagt ca. 3-4 minuten per kant. Zet de warmtebron uit en leg de schnitzel op een bord en dek even af. Kruid een beetje met peper en zout naar smaak. Het is klaar om geserveerd te worden. Voeg wat water toe aan de pan en verhit voor een heerlijke jus, gebruik daarbij ook een beetje salie, citroen- of limoensap.

Eet Smakelijk!