Kalfslever bereiden

Kalfslever smaakt heerlijk, heeft een zachte smaak en is verdraaid eenvoudig klaar te maken. Het vlees is zeer mals, maar heeft toch meer bite dan je aanvankelijk zou verwachten. Kalfslever smaakt verrukkelijk met uitgebakken spek. Ook uitgebakken ui-ringen horen daarbij.

Laat de kalfslevers op kamertemperatuur komen. Je hoeft kalfslever eigenlijk alleen maar droog te deppen en te wentelen in wat bloem. Dan bak je de lever in een paar minuten gaar in een - liefst anti-aanbak - koekenpan met roomboter.

Bak eerst het spek uit in een royale koekenpan: in reepjes of in stukjes, wat je wilt. Verwijder het spek, maar bewaar het uitgebakken spekvet. Snijd de uien in (halve) ringen. Voeg aan het spekvet wat boter toe en bak de uien minstens een kwartier op een halfhoog vuurtje zodat ze knapperige stukjes gaan vertonen. 

Dep de plakken lever droog met wat keukenpapier en wentel ze aan beide kanten in de bloem. Voeg nu een klont boter toe en bak de lever ongeveer 4 minuten aan beide kanten, op eerst een wat hoger vuur en na ongeveer een minuut op een wat lager vuur. Serveer met de uitgebakken spekjes en uienringen.

Eet Smakelijk!