Kalfsburger bereiden


Kalfsburger is gemaakt van 100% kalfsgehakt, subtiel gekruid en combineert goed met verse kruiden en specerijen.

Hoe te bereiden:

  • Bakken 4 - 8 minuten
  • Barbecueën 4 - 8 minuten
  • Grillen 4- 8 minuten
Kalfsvlees kan 'rood' gegeten worden. Met name delen van het achtervlees, zoals de kalfsoester, de kalfshaas en de entrecote. Ook de kalfsburger mag medium gegaard worden, met in acht nemen van zorgvuldig bewaren en bereiden van het vlees. 


Bakken;

Haal de kalfsburger ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verhit de bakpan op hoog vuur en laat heet worden. Voeg een klont boter en een scheutje olijfolie toe en laat de boter uitbruisen (beetje bruin worden). Bak de kalfsburger aan beide zijde op hoog vuur bruin (even snel aan beide zijden dichtschroeien). Gaar de kalfsburger op middelhoog vuur in 8 minuten. Draai de kalfsburger regelmatig om. 

BBQ;

Haal de kalfsburger ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.  Zorg dat de barbecue goed heet is. Bak de kalfsburger aan beide zijde bruin in het midden van de barbecue. Gaar de kalfsburger aan de zijkant van de barbecue voor 8 minuten. Draai de kalfsburger regelmatig om.

Grillen;

4 minuten voor rosé [inclusief draaien] in olie, roomboter of ghee. 


Eet Smakelijk!