Kalfs Oester bereiden

Vlees dat ook wel eens kalfslapje genoemd wordt, en eigenlijk een plakje van de kalfshaas is. Soms ook wel van de bovenbil. 

Het is vlees dat snel aan beide kanten gebakken wordt, en wel gezien wordt als een stukje luxe vlees. Dat komt omdat het een erg mals stukje vlees is, als het tenminste op de juiste manier gebakken wordt. Kalfsoester, maar dat is van toepassing op de meeste vleessoorten kun je het beste nooit langer dan twee dagen bewaren in de koelkast.

Als het vlees op kamertemperatuur is, droogdeppen met keukenpapier. De koekenpan op een hoog vuur verhitten en de boter laten uitbruisen. Om verbranden van de boter tegen te gaan kun je een scheutje olijfolie toevoegen. Als de boter bruin kleurt leg je de oesters er voorzicht in. Gebruik altijd een vleestang zodat je het vlees niet lek prikt. (een vleestang is verkrijgbaar in de winkel). 

Bak de kalfsoester in een minuut rondom bruin. Vuur verlagen en het vlees gedurende 3 minuten laten bakken. Het vlees in beweging houden en ook omdraaien met een vleestang. Prik nooit in vlees! Haal het vlees uit de pan en verpak het gedurende 2 minuten in aluminiumfolie om te laten rusten. Daarna bestrooien met zout en peper naar smaak.

Eet Smakelijk!