Kalfs Kotelet bereiden

Een stoere kalfskotelet uit de pan of van de barbecue is een geweldig lekker stuk kalfsvlees en een genot voor de vleesliefhebber

Deze heerlijke kalfskotelet heeft een flink formaat, ca. 250gram. Een kotelet is dan ook voldoende voor 2 personen. Ga niet vooraf het vlees in porties snijden maar snij het na het bakken dunne plakjes van die je verdeeld. Zo gaart het vlees mooier en het eet ook veel makkelijker.  

De krachtige smaken van knoflook en tijm passen perfect bij een stoer stuk vlees. Wrijf de geperste knoflook en de tijm (kruiden zijn ook te koop in de winkel) in en laat dit het liefst een kwartiertje buiten de koelkast intrekken. Als je de kalfskotelet bakt voeg je het zout pas na het bakken toe. Het liefst gebruik je daarvoor grof zeezout. Dit zout lost namelijk niet helemaal op wat tijdens het eten voor een extra smaakaccent zorgt. 


Kalfskotelet bakken doe je zo:

Pers de knoflook en meng deze met olijfolie. Haal de kalfskoteletten uit de koelkast en besmeer deze met de olie. Bestrooi de koteletten met tijm(blaadjes) en zwarte peper uit de molen. Wrijf dit er even goed in en laat 15 minuten afgedekt op kamertemperatuur liggen.

Verwarm een pan tot zeer heet of zorg ervoor dat de barbecue op temperatuur is. Zet het vuur middel laag en doe een klontje boter in de pan, zorg ervoor dat deze uitgebruist is. Leg het vlees in de pan, bak de kotelet 5 minuten aan beide kanten. Ga niet schuiven en prikken in het vlees maar laat dit rustig bakken. Gebruik een vleestang (verkrijgbaar in de winkel) voor het omdraaien.

Haal na het bakken het vlees uit de pan en bestrooi met grof zeezout. Verpak het in aluminiumfolie en laat het 5 - 10 minuten rusten. Wanneer je de kalfskoteletten in de pan gebakken hebt, kun je een klein scheutje water of wijn in de pan bij de aanbaksels gieten en deze even los koken. Breng op smaak met peper en zout voor een heerlijke jus. Serveer de gebakken kalfskotelet in reepjes gesneden op een robuuste plank voor een wauw effect.

Eet Smakelijk!