Kalfs Entrecôte bereiden

Kalfs Entrecôte is een mooi zacht stukje vlees. Deze wordt om en om gegrild of gebakken en mag daarbij een beetje rosé blijven vanbinnen. Een beetje olie en een beetje zout. 

Pak de entrecôte en leg hem eerst op het vetrandje in de pan. Zodat het vetrandje alvast een mooie kleur krijgt. Leg ze dan op de plaat om te bakken. Het randje krijgt meteen al een mooie kleur. Snijd dat vetrandje er niet af. Dat geeft alleen maar smaak. Als je erop drukt en hij veert helemaal terug, dan is-ie gaarder. Merk je dat-ie nog een klein beetje zacht is vanbinnen, dan is-ie nog mooi rosé. Je kunt dat ook testen op je eigen hand. Als je je hand ontspant en je drukt hierop tussen duim en wijsvinger, dan is-ie zacht. Knijp je je hand dicht dan is-ie hard, dan veert het. En dan is ie gaar. 

Bakken ± 4-6 minuten

Nu een klein beetje peper erop, niet eerder want dan gaat het verbranden in zo'n hete pan en dan zou het bitter worden. Dek het kalfsvlees nog even af. Zo kunnen de vleessappen goed door het vlees heen gaan.

Eet Smakelijk!